Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیرو دستورالعمل اجرایی ثبت‌نام دانش‌آموزان در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، مقررات ثبت‌نام در مدارس خاص اعم از مدارس سمپاد، نمونه دولتی، غیردولتی، آموزش از راه دور، وابسته و شاهد اعلام شد.

به گزارش ایران اکونومیست، در دستورالعمل ثبت‌نام مدارس که با شعار «ثبت‌نام مطلوب، نظارت همگانی، نصیب برابر آموزشی» از سوی وزیر آموزش‌وپرورش به مدیران کل استان‌ها ابلاغ شده، آمده است که در سال جاری مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات به عنوان رئیس ستاد ثبت‌نام مرکزی معرفی می‌شود و کلیه اعضای ستاد ثبت نام در سطوح استانی و منطقه‌ای موظف‌اند در برنامه‌ریزی، سازماندهی و اجرای فرایند ثبت‌نام مشارکت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در این زمینه بخوانید: مقررات عمومی و مالی ثبت‌نام مدارس در سال تحصیلی  ۱۴۰۲-۱۴۰۱

مقررات ثبت‌نام در مدارس خاص

مدارس استعدادهای درخشان:

١- پذیرفته‌شدگان پایه هفتم و دهم آزمون ورودی این مدارس، بر اساس بند (د) ضوابط و شرایط ثبت‌نام در دستورالعمل آزمون‌های ورودی دبیرستان‌های دوره اول و دوم این مدارس مورخ ۱۴۰۰/۱۲/۱۴ مجاز به ثبت‌نام هستند.

۲- ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه‌های هشتم و نهم این مدارس در سامانه سیدا و با رعایت مفاد ماده ۱۵ و تبصره‌های آن در آیین‌نامه ارزشیابی تحصیلی و تربیتی (دوره اول متوسطه) انجام می‌شود.

تبصره: ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه نهم مدارس استعدادهای درخشان در پایه دهم این مدارس تابع ضوابط و مطابق با شرایط خاص هر استان و در کلان‌شهرها پس از تایید رئیس اداره استعدادهای درخشان استان، امکان‌پذیر است.

۳- ثبت‌نام دانش‌آموزان متقاضی انتقال در دبیرستان‌های دوره اول و دوره دوم استعدادهای درخشان، با رعایت کف نمره مدرسه مقصد و به شرط وجود ظرفیت، مطابق ضوابط نقل و انتقال این مدارس و از طریق سامانه نقل و انتقال دانش‌آموزان مدارس استعدادهای درخشان، با موافقت استان‌های مبدا و مقصد انجام شود.

تبصره ۱: انتقال دانش‌آموزان پایه هفتم و دهم این مدارس در سال اول پذیرش در آزمون ورودی، در بین مدارس استعدادهای درخشان درون یک شهرستان اکیدا ممنوع است.

تبصره ۲: ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه دهم پذیرفته شده در آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان، در رشته‌ای غیر از رشته پذیرفته شده در آزمون ورودی، ممنوع است.

تبصره ۳: تصمیم‌گیری در خصوص امکان یا عدم امکان انتقال به هر یک از مدارس استعدادهای درخشان، در اختیار اداره کل آموزش و پرورش استان خواهد بود.

۴- ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه یازدهم مدارس استعدادهای درخشان متقاضی تغییر رشته تحصیلی با رعایت شرایط و ضوابط تغییر رشته و به شرط وجود ظرفیت و صرفا در صورت دارا بودن کف امتیاز قبولی در رشته مورد نظر در آزمون ورودی پایه دهم بلامانع است.

۵- میزان حق‌الثبت مدارس استعدادهای درخشان، بر اساس مصوبه هیئت امنای سمپاد که معادل ۵۰ درصد میانگین مبلغ بخشنامه مربوط به ثبت‌نام در مدارس غیردولتی هر شهر است، توسط اداره کل آموزش و پرورش استان تعیین و به مدارس استعدادهای درخشان ابلاغ می‌شود.

۶- در هنگام ثبت‌نام دانش‌آموزان، مدیران این مدارس با عنایت به مفاد آیین‌نامه ارزشیابی تحصیلی و تربیتی (دوره اول متوسطه) مصوبه شانزدهمین جلسه کمیسیون معین شورای عالی آموزش و پرورش، وجوه کتب تکمیلی ویژه این مدارس را از دانش آموزان دریافت و نسبت به ثبت سفارش کتب فوق از طریق سامانه فروش و توزیع مواد آموزشی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی به صورت گروهی اقدام کنند. (وجوه دریافتی باید به حساب مدرسه واریز شود.

۷- دانش آموزان پایه هفتم و دهم شرکت‌کننده در آزمون مدارس استعدادهای درخشان پس از پذیرش قطعی می‌توانند در این مدارس ثبت‌نام کنند. لذا سایر مدارس بدون هیچ‌گونه شرطی موظف به همکاری و تحویل پرونده تحصیلی به این دانش‌آموزان هستند.

مدارس نمونه‌دولتی:

با توجه به اینکه آزمون ورودی این‌گونه مدارس به صورت استانی برگزار می‌شود، امکان دریافت فایل قبول‌شدگان اصلی و ذخیره توسط ستاد ثبت‌نام استان و ثبت‌نام خودکار آنها در سامانه سیدا فراهم شده است.

همچنین ضوابط پذیرش دانش‌آموزان در مدارس مزبور، مطابق دستورالعمل اجرایی مدارس نمونه‌دولتی دوره اول متوسطه مورخ ۱۳۹۸/۰۲/۳۰ است.

مدارس شاهد:

- ثبت‌نام و ادامه تحصیل دانش‌آموزان در مدارس شاهد بر اساس مقررات عمومی وزارت آموزش و پرورش در هر دوره تحصیلی و ضوابط تعیین شده در این شیوه‌نامه انجام می‌پذیرد.

۲- ثبت‌نام دانش‌آموزان مدارس شاهد در سامانه سیدا و از طریق درگاه http://pada.medu.ir انجام می‌شود.

٣- امتیازات ایثارگران، میزان مشارکت مالی و جدول زمان‌بندی ثبت‌نام در مدارس شاهد به شرح ذیل است:

۴- وجوه حاصل از کمک سرانه مشارکت دانش‌آموزان شاهد و غیر شاهد در سال تحصیلی آتی بر اساس جداول ذیل تعیین می‌شود:

میزان مشارکت مالی اولیاء دانش آموزان غیر شاهد  نیز به این شرح است:

۵-جدول زمان‌بندی ثبت‌نام ورودی دوره تحصیلی

مقررات مدارس غیر دولتی، آموزش از راه دور و وابسته:

مدارس غیر دولتی:

۱- مدارس غیردولتی در زمان ثبت‌نام مجاز به اخذ شهریه مصوب (برنامه هفتگی مصوب شورای عالی آموزش و پرورش و فوق برنامه درسی) هستند و انتخاب خدمات مکمل ابلاغی کاملا اختیاری بوده و دریافت هرگونه وجهی تحت این عنوان در هنگام ثبت‌نام ممنوع است.

تذکر: برای تعیین شهریه مصوب و شهریه مکمل دستورالعمل تعیین شهریه مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی سال تحصیلی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۱ به شماره ۲۰۰/۱۰۹ مورخ ۱۴۰۱/۱/۲۴ ملاک عمل است.

۲- مدارس غیردولتی ملزم به نصب پوستر نرخ شهریه مصوب و مکمل ابلاغی به همراه رئوس کلیه فعالیت ها در محل ثبت نام هستند.

۳- مدیران مدارس غیر دولتی موظف‌اند هنگام ثبت‌نام قطعی و پس از ابلاغ شهریه با ورود به سامانه مشارکت‌های مردمی به آدرس www.mosharekatha.ir نسبت به انعقاد قرارداد شهریه بین ولی دانش‌آموز و واحد آموزشی در سامانه تعیین شهریه اقدام و یک نسخه از قرارداد تکمیل شده را چاپ و پس از مهر و امضاء به ولی دانش‌آموز تحویل و نسخه دوم را پس از امضای ولی دانش‌آموز جهت بررسی و نظارت در آموزشگاه نگهداری کنند.

تبصره ۱: قراردادهای ثبت‌نام قطعی به صورت الکترونیکی و از سامانه مذکور انجام شود و قرارداد دستی فاقد اعتبار است.

تبصره ۲: ثبت‌نام دانش‌آموزان مدارس غیردولتی در سامانه سیدا انجام می‌شود، اما به منظور ثبت‌نام نهایی و دریافت قرارداد شهریه می بایست مشخصات دانش آموزان در سامانه مشارکت ها نیز ثبت شود.

۴- در صورتی که در هنگام ثبت نام، شهریه سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ ابلاغ نشده باشد، مبنای توافقات مالی طرفین، شهریه مصوب سال تحصیلی قبل است.

 ۵- برگزاری آزمون ورودی برای کلیه پایه های دوره ابتدایی و پایه هفتم دوره متوسطه اول ممنوع بوده و در سایر پایه ها بدون اخذ وجه و با هماهنگی اداره آموزش و پرورش منطقه /ناحیه بلامانع است.  

مدارس آموزش از راه دور:

۱- ثبت نام دانش آموزان دوره اول متوسطه مدارس آموزش از راه دور بر اساس مفاد آیین نامه آموزشی به شیوه نیم سالی واحدی به شماره ابلاغی ۳۰۰/۲۹۹ مورخ ۱۴۰۰/۱۱/۰۵ انجام شود.

۲- ثبت نام دانش آموزان دوره دوم متوسطه مدارس آموزش از راه دور با رعایت مفاد آیین نامه آموزشی شیوه نیم سالی واحدی موضوع بخشنامه ۴۰۰/۱۷۳۹۷۸ مورخ ۱۳۹۶/۰۹/۲۰ انجام شود.

٣- الگوی تعیین شهریه مدارس آموزش از راه دور سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ مطابق دستورالعمل ابلاغی ۳۰۰/۱۰۹ مورخ ۱۴۰۱/۰۱/۲۴ است.

مدارس وابسته:

ثبت نام در مدارس وابسته به سایر دستگاه های دولتی و نهادهای عمومی تابع اساسنامه مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی وابسته مصوب هفتصد و نود و چهارمین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش مورخ ۱۳۸۸/۶/۳ است.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: ثبت نام مدارس سال 1401

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ثبت نام مدارس سال 1401 ثبت نام دانش آموزان پایه مدارس استعدادهای درخشان مدارس آموزش از راه دور ثبت نام در مدارس دوره اول متوسطه سال تحصیلی ۱۴۰۲ مدارس غیردولتی سامانه سیدا آزمون ورودی دانش آموزان آموزش و پرورش هنگام ثبت نام تعیین شهریه مدارس شاهد شهریه مصوب مدارس غیر انجام شود آیین نامه ۱۴۰۲ ۱۴۰۱ پایه هفتم بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۷۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: طبق سند اوقات فراغت، باید برای ۱۲ ماه سال دانش‌آموزان برنامه داشته باشیم؛ به همه مدیران ابلاغ شده که تابستان امسال از تمام ظرفیت‌های ممکن برای اوقات فراغت دانش‌آموزان استفاده شود.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت آموزش و پرورش، حجت‌الاسلام محمدحسین پورثانی در برنامه تلویزیونی ثریا با بیان اینکه در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت‌بدنی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، اظهار کرد: بعد از ۱۸ سال که از این قانون می‌گذرد هنوز هم می‌گوئیم معاونت پرورشی آن‌چنان که باید باشد نیست.

وی با بیان اینکه در ۱۸ سالی که بعد از قانون احیا می‌گذرد، تقریباً یک بار جذب مربی پرورشی داشتیم افزود: سایر جذب‌هایی که در حوزه مربی پرورشی و مشاور صورت گرفته، در حد سالی ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر بوده، امروز حدود ۴۵ هزار نیروی پرورشی و مشاور داریم و حدود ۷۰ هزار کمبود نیرو داریم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه بیشتر فضاهای پرورشی متروکه شده بودند گفت: حدود ۳۴۶ اردوگاه دانش‌آموزی داریم، در بحث محتوا نیز حوزه پرورشی نه به صورت صد درصد اما در بسیاری مواقع به حوزه‌ای کناردستی و کیفیت‌بخشی تبدیل شده است، مربیان پرورشی در مدارس از ابزار لازم برای تربیت دانش‌آموزان بهره‌مند نیستند، بنابراین در عنصر محتوا، نیروی انسانی و فضا که سه ضلع اصلی کار تربیتی هستند مشکل و کمبود داریم و تا رسیدن به حد مطلوب فاصله داریم.

پورثانی با بیان اینکه ۱۱۲ هزار مدرسه و ۶۰۰ هزار کلاس درس و حدود یک میلیون فرهنگی داریم، افزود: رهبر معظم انقلاب فرموده بودند دستگاه آموزش و پرورش با سایر دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست، سایر دستگاه‌ها نیرو را استفاده می‌کنند، اما وزارت آموزش و پرورش نیروی انسانی را تربیت می‌کند.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب فرموده بودند مصالح کشور و نکات دیگر را معاونت پرورشی با رویکرد عقلانی برای دانش‌آموزان جا بیاندازد، ادامه داد: ما نه تنها گروه‌های مردمی بلکه از نهادهای انقلابی و گروه‌هایی که دغدغه تربیت دارند، استقبال می‌کنیم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برنامه هفتم توسعه عنوان کرد: طبق دستورالعمل اوقات فراغت، برای اولین بار در سال گذشته فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار گرفت.

پورثانی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰ هزار گروه دانش‌آموزی جهاد تبیین در کشور وجود دارد، گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش می‌گوید که کل جریان آموزش و پرورش برای رسیدن به مراتبی از حیات طیبه است، کسانی که سند را نوشته بودند پیشنهاد داده بودند که وزارت آموزش و پرورش به وزارت تربیت رسمی جمهوری اسلامی تغییر نام یابد. در تمام صفحات مبانی سند تحول یک کلمه به نام آموزش و پرورش پیدا نمی‌کنید و تنها یک کلمه به نام تربیت وجود دارد.

وی با بیان اینکه در هر استان و هر منطقه‌ای که گروه جهادی و مردمی وجود داشته باشد پیگیری لازم برای فعالیتش انجام می‌شود، تصریح کرد: در ۷۲۰ منطقه کشور، هر منطقه یک معاون پرورشی داریم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه سال گذشته ۵۰۰ هزار دانش‌آموز در اعتکاف دانش‌آموزی شرکت کردند، اظهار کرد: سطح شبهات دانش‌آموزان زیاد اما عمق کمی دارد، باید اقتضائات دانش‌آموزان درک و برای آن برنامه‌ریزی شود.

کد خبر 751092

دیگر خبرها

  • باید از دالان کنکور به اشتغال دست پیدا کنیم
  • ۱۷۰ مربی برای برگزاری دوره‌های هویت در مدارس مرکزی آموزش دیدند
  • خبر مهم آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان و معلمان
  • آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان
  • باشگاه خبرنگاران پلیس در اردبیل راه اندازی شد
  • ۲۰ چمن ورزشی ویژه دانش آموزان در زنجان افتتاح شد
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد